Aluminium toepassingen

Freebird aluminium wordt toegepast en verwerkt in diverse soorten aluminium panelen van dak, wand -en gevelbekleding, balkons, plafonds, boeiboorden etc.. Hieronder vindt u de verschillende toepassingen

Aluminium toepassingen

Freebird aluminium wordt toegepast en verwerkt in diverse soorten aluminium panelen van dak, wand -en gevelbekleding, balkons, plafonds, boeiboorden etc..

Aluminium Composiet Panelen

Dit is een paneel dat bestaat uit een buiten -en binnenplaat van aluminium en een kunststof kern. n architectuur-toepassingen zijn de buiten -en binnenplaat 0,50 mm en de kern meestal 3,0 mm. De kern bestaat uit LDPE of mineraal/polymeer materiaal. Deze panelen worden ook wel afgekort met ACP of ACM. De toepassingen zijn legio: gevelbekleding, raamkaders, boeiboorden, kolombekleding, binnenwanden, spatwanden in keukens en badkamers.

Honeycomb panelen

Een honeycomb paneel bestaat uit een aluminium buiten -en binnenplaat en een aluminium kern in een honingraat-vorm. Deze panelen zijn door hun samenstelling verkrijgbaar in grote formaten en worden vaak toegepast in gevels, plafonds en vloeren (treinen).

Sandwichpanelen

Dit zijn panelen met een aluminium binnen -en buitenplaat en een kern van isolerend materiaal. Dit kan PUR, PIR, mineraal wol, steenwol, EPS of XPS zijn. Deze panelen zijn licht en hebben een groot isolerend vermogen, waardoor ze veel gebruikt worden in de (industriële) utiliteitsbouw.

Damwand profielplaten

Damwand profielplaten Een damwand profiel wordt gerolvormd of gezet met een kantbank/machine. Ze zijn verkrijgbaar in vele varianten en hoogten. Deze platen worden gebruikt als gevel -of dakpaneel.

Sinus profielplaten

Een sinus profielplaat wordt gerolvormd. Ze zijn verkrijgbaar in vele varianten en hoogten en hebben altijd de vorm van een golf. De meest voorkomende variant is de 18/76, maar een kleinere of grotere golf is ook verkrijgbaar. Deze platen worden voornamelijk gebruikt als gevel paneel, maar soms ook als dakplaat.

Felsprofielen

Een aluminium felsprofiel wordt ook wel “standing seam” of “staande naad” genoemd. De plaat wordt gerolvormd met een hoge (50 of 65 mm) of lage (25 mm) felsnaad. Om gewicht en kosten te besparen kan het aluminium gelakt (FDC) of geprint (FDD) worden in een gepatineerde zink of koper optiek. Dit product is ontwikkeld als dakbekleding, maar wordt de laatste jaren ook steeds meer toegepast als gevelbekleding.

De buitenplaat/zichtzijde van bovengenoemde panelen kan uitgevoerd worden met Freebird FDD of FDC waarbij elk design mogelijk is en er nagenoeg geen beperkingen zijn.

Shingles/losagnes

hingles zijn een gerenommeerd en bewezen product voor dak -en gevelbekleding. Omdat het formaat ook kleiner kan zijn, zijn ze uitermate geschikt om complexe vormen te bekleden. Ze worden vaak gebruikt om koepels te bekleden (meestal in ruitvorm), maar tegenwoordig worden ze ook steeds vaker toegepast in grotere rechthoekige vormen als gevelbekleding.

Sidings/Plankprofielen

Sidings worden gebruikt als gevelbekleding en kunnen horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal gemonteerd worden. Normaal gesproken is het een gerolvormd product, beschikbaar in diverse dikte’s en breedte’s. Dit zorgt ervoor dat er een practische en economische panelen lay-out gemaakt kan worden met visueel afwisselende effecten. Ze zijn eenvoudig te monteren door het klik-principe (mannetje-vrouwtje verbinding).

Plafonds

Aluminium plafonds worden vaak gebruikt bij grotere oppervlaktes zoals winkelcentra, vliegvelden, treinstations, kantoorgebouwen etc. De profielen worden gerolvormd en zijn in vele varianten verkrijgbaar.

Customized panelen

Diverse fabrikanten kunnen ook per project een op maat gemaakt paneel ontwikkelen. Dit is afhankelijk van het soort project en de grootte ervan. Ons aluminium en het laksysteem is flexibel en geschikt voor rolvormen en buigen. De buitenplaat (het zichtbare gedeelte) van de hierboven genoemde panelen kunnen gelakt (FDC) of digitaal geprint (FDD) worden met nagenoeg elk denkbaar design zonder enige beperking.