Aluminium Buitenkant

Freebird Aluminium: eindeloze mogelijkheden in elk denkbaar design

Informatie

Waarom aluminium?

Aluminium is uitermate geschikt voor de gevel omdat het licht in gewicht is, duurzaam, makkelijk vervormbaar, recyclebaar, niet corrodeert en in oneindig veel kleuren, designs en texturen verkrijgbaar is. Het gelakte en geprinte portfolio van Freebird is tevens 100% milieuvriendelijk en wordt geproduceerd in overeenstemming met de meest actuele milieunormen in onze industrie.

Freebird is gespecialiseerd in het decorlakken en digitaal printen van aluminium coils voor buiten -en binnentoepassingen. Deze coils worden geleverd aan de fabrikanten van aluminium gevelpanelen en aluminium daksystemen.

Buitentoepassing

Gevelbekleding

Freebird aluminium is verkrijgbaar in vele soorten aluminium gevelbekleding; aluminium composiet panelen (ACP), honeycombpanelen, sandwichpanelen, trapeziumplaten, golfprofielen, plankprofielen (sidings), shingles (losagnes) etc.

Het aluminium kan gelakt worden en er dan uitzien als hout, natuursteen en andere natuurlijke materialen, maar ook elk denkbaar design of afbeelding kan digitaal geprint worden. Is geschikt voor buitentoepassingen, omdat al ons geprint aluminium wordt voorzien van een additionele clearcoat met UV-blockers.

Ons aluminium wordt doorgaans aan de fabrikanten van de gevelpanelen geleverd als coil. Zodat zij dit eenvoudig kunnen verwerken in hun lamineer-machines of rolvormers. Natuurlijk kan het ook verwerkt worden met een kantbank.

Buitentoepassing

Dakbekleding

Freebird aluminium is verkrijgbaar in vele soorten aluminium dakbekleding zoals felsdaken (hoge of lage fels) en shingles (losagnes). Om de verwerkbaarheid te garanderen wordt bij felstoepassingen het aluminium geleverd in felsbare kwaliteit.

Buitentoepassing

Balkonbekleding

Ook voor aluminium balkonbekleding is het decorgelakte en digitaal geprinte aluminium uitermate geschikt. Het kan dan bijvoorbeeld toegepast worden in een trapeziumplaat of aluminium composiet plaat.

Buitentoepassing

PV-gevelbekleding

Als het Freebird aluminium wordt toegepast in een honeycomb-paneel of aluminium composiet paneel, dan is het perfect als unieke en decoratieve blikvanger van een PV-gevel.

De PV panelen staan dan naar de zon gericht, terwijl vanaf het maaiveld de gedecoreerde panelen zichtbaar zijn.

neew

Gratis monsters aanvragen

Als u geïnteresseerd bent in een monster of een offerte, neem dan contact op met Freebird of stuur een verzoek via het contactformulier.